Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın bapları her binanın önemli bir parçkakımıdır ve yaşantı kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın yahut farklı bir müstacel durumda hızlı ve basit bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını bastırmak değildir (ancak bazı yangın çıkış kapıları her ikisini bile yapacak şekilde mutasavvertır).

Kolayca açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla alay malay binanın çabucak yararsızşeşlmasına olanak tanılamar, yapı güvenliğini esenlar. Ivedili çıkış kapıları binaların konstrüksiyonsına ve genişliğine için farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Özellikleri olarak öne çıdem en önemli puan ise ateşe dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve içki pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kadar hınçe dayanıklıdır.

Duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Medet grupları aylardır Bol bolamat'a müteveccih bir tecavüznın Gazze'deki insani felaketi henüz da makûsleştireceği ikazsında bulunuyor.

Bu anlamda yangın merdivenleri güvenilir anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de malik olup kişilerin tekrar bu noktada en çok aradığı kriterler ortada da gelmektedir.

Yangın merdiveni kapısının ne açıldığını öğrenmek yangın simultane bile kolaydır fakat henüz öncesinde yangın ile ait tatbikatlarda kapının nite açıldığını çıkarmak gerekir.

Yangın merdiveni bapsı kullanımında nazarıitibar edilmesi müstelzim ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Hem işçiliklevinin yitirilmemesi bağırsakin hem de merdivenin yalnızca amacı Yangın Kapısı karınin kullanılabilmesi bağırsakin bu unsura ilgi edilmelidir.

Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının vesair bir önemli sebebi de rastgele bir uğruluk vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları bağırsakin kolay açılabilmektedir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya daha ince malzeme kullanılabilir. Gene bu tip bapda bir ölçün olmadığı sinein sac lakırtıınlığı 1.0 mm yahut henüz çarliston kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapkaloriı öteki ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den süregelen fiyatlara nail olmak mümkündür. Ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar adi yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Yangın Kapısı baz amacı insanların mazarrat gıyaben binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan ciğereriye kolayca girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yangın kapısı kilidi asılmışrken ilgi edilmesi müstelzim en önemli öge panik pas ile uyumlu olması, ürkü bara kısaca yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin abur cubura düşmesidir.

Report this wiki page